Friday 12 July
Weerman Jannes Wiersema

24 augustus 2020 door Jannes Wiersema

Buien, langs de kust lokaal onweer.In het westen en zuiden droger.

Vandaag komen vooral in het binnenland nog steeds een aantal stevige buien voor, waarbij in het noorden en oosten onweer mogelijk is. In de middag beperken de buien zich tot het noorden en oosten, elders zijn er langere droge perioden en is er ook ruimte voor de zon. In de avond neemt juist in het zuiden en zuidwesten de kans op een bui toe. De maximumtemperatuur is ongeveer 20°C. De westelijke wind is meest matig, aan de kust matig tot vrij krachtig. In de avond draait de wind naar zuid tot zuidwest.

Komende nacht kan er nog steeds een enkele bui voorkomen, vooral in het midden en zuiden. In het noorden zijn er opklaringen waarin mistbanken kunnen ontstaan. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 10°C in het noorden tot 15°C in het zuiden. De wind is zuidelijk, zwak in het noorden en matig in het zuiden.

Morgen is het bewolkt en zijn er perioden met regen. Pas in de avond wordt het van het zuidwesten uit droog met opklaringen. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 19°C in het noordwesten tot 22°C in het zuidoosten. De wind komt uit zuid tot zuidwest en neemt toe naar matig tot vrij krachtig boven land en krachtig tot hard langs de kust.

De vooruitzichten:
Onbestendig met geregeld regen of buien. Woensdag veel wind met kans op zware windstoten. Maxima eerst rond 20 graden, in het weekeinde iets daaronder.

Lange termijn verwachting:
maandag 31 augustus tot en met maandag 07 september
Aanvankelijk onbestendig met maxima onder het langjarig gemiddelde. Later in de periode neemt de kans op een droger en warmer weertype toe.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn