Saturday 18 May
Weerman Jannes Wiersema

25 augustus 2020 door Jannes Wiersema

Vanuit het ZW perioden met regen, vanaf vanavond veel wind

Vanochtend raakt het overal bewolkt en volgen er perioden met regen. In het noordwestelijk kustgebied komen vanochtend eerst nog enkele buien voor, met kans op onweer. De meeste regen wordt vandaag in het noordwesten verwacht, in het zuid(oost)en overheersen droge perioden. Vanavond wordt het van het zuidwesten uit droog met opklaringen. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 19°C in het noordwesten tot 23°C in het zuidoosten. De wind is zuidelijk en neemt toe naar matig tot vrij krachtig boven land en krachtig tot hard, 6-7 Bft, langs de kust en op het IJsselmeer. In de loop van de avond draait de wind naar zuidwest en neemt aan zee toe naar stormachtig, 8 Bft. Langs de kust kunnen dan zware windstoten tot ca. 80 km/u voorkomen.

Komende nacht is het overwegend bewolkt en komen in het noorden enkele flinke buien voor, soms met onweer. Elders valt af en toe regen, maar in het uiterste zuiden blijft het meest droog. De minima liggen rond 16°C. De wind is zuidwestelijk en neemt toe naar vrij krachtig of krachtig. Aan de kust is de wind stormachtig, 8 Bft. Aan westkust kan in de loop van de nacht enige tijd een westzuidwesterstorm staan, 9 Bft. Landinwaarts zijn er dan windstoten tot ongeveer 75 km/uur, in de kustgebieden tot 85 km/uur, aan de westkust tot 95 km/uur.

Morgen is het meest bewolkt en valt vooral in het noorden en midden af en toe regen. In het noordelijk kustgebied komen eerst nog buien voor, mogelijk met onweer. De middagtemperatuur ligt tussen 17°C in het noordoosten en 21°C in het zuiden. De wind draait naar west tot noordwest en is vrij krachtig of krachtig, aan de kust stormachtig met aan de westkust eerst nog kans op een westerstorm. Landinwaarts zijn er in de ochtend windstoten tot ongeveer 75 km/uur, in de kustgebieden tot 85 km/uur, aan de westkust tot 95 km/uur. In de loop van de dag neemt de wind geleidelijk af.

De vooruitzichten:
Onbestendig met geregeld regen of buien en vooral vanaf zaterdag vrij koel.

Lange termijn verwachting:
dinsdag 01 september tot en met dinsdag 08 september
60-70% kans op een overgang naar een droger en wat warmer weertype.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn