Monday 27 May
Weerman Jannes Wiersema

03 september 2020 door Jannes Wiersema

Bewolkt en regen.

Vandaag is er veel bewolking en regent het af en toe, in het noorden valt de meeste neerslag. In het zuiden zijn er ’s middags langere droge perioden. In de avond kan er op meer plaatsen weer wat regen vallen. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 17°C in het noordoosten tot 21°C in het zuiden. De zuidwestelijke wind is matig, aan zee en boven het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig. In de avond draait de wind in het noorden en westen naar een westelijke richting.

Vanochtend in het Oosten een mooie ochtendrood. (ochtendrood water in de sloot)

Komende nacht is het wisselend bewolkt en afgezien van het zuidoosten op de meeste plaatsen droog. Het kwik daalt naar ongeveer 14°C. De wind komt uit een zuidwestelijke richting en is zwak tot matig, rond kracht 3.

Morgen is het half tot zwaar bewolkt en blijft het op de meeste plaatsen droog, in de avond neemt de kans op neerslag toe. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 18°C in het noorden tot 21 a 22°C in het zuidoosten. De zuid- tot zuidwestenwind is zwak tot matig.

De vooruitzichten:
Af en toe regen of een bui, vanaf maandag op de meeste plaatsen droog en perioden met zon. Middagtemperaturen rond of net onder de 20°C, volgende week mogelijk frisse nachten.

Lange termijn verwachting:
donderdag 10 september tot en met donderdag 17 september
Grote kans (circa 70%) op het aanhouden van het licht wisselvallige weertype met middagtemperaturen rond of iets onder 20°C. De kans op warm en droog nazomerweer is niet groot, ongeveer 30%.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn