Friday 29 September
Weerman Jannes Wiersema

04 september 2020 door Jannes Wiersema

Zon en bewolking in het ZO eerst nog wat regen.

Vandaag wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af en blijft het overwegend droog in grootste deel van het land. In het zuidoosten is het echter bewolkt en regent het vanochtend nog af en toe. In de loop van de avond raakt het overal weer bewolkt en neemt in het noordwesten van het land de kans op wat regen weer toe. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 18°C in het noorden tot ca. 22°C in het zuidoosten. De west- tot zuidwestenwind is zwak tot matig, in het Waddengebied vanaf vanmiddag vrij krachtig.

Vanochtend ontstond er vrij dichte mist in het NO

Komende nacht is het bewolkt en regent het van tijd tot tijd. Aan het einde van de nacht klaart het in het noordwesten op en wordt het droog. De temperatuur loopt terug naar ca. 12°C. De zuidwestelijke wind is zwak tot matig, aan zee en op het IJsselmeer westelijk en matig tot vrij krachtig.

Morgenochtend trekt de regen naar het zuidoosten weg, waarna zon en stapelwolken elkaar afwisselen. Lokaal kan een stapelwolk uitgroeien tot een bui, vooral later in de middag en avond. De westelijke wind is matig, aan zee vrij krachtig. De maximumtemperatuur varieert van 17°C in het Waddengebied tot 20°C in het zuidoosten van het land.

De vooruitzichten:
Zondag vrij koel met enkele buien, gevolgd door een frisse nacht. Vanaf maandag op de meeste plaatsen droog en perioden met zon, bij middagtemperaturen rond of boven de 20°C. Woensdag is de neerslagkans tijdelijk weer wat groter.

Lange termijn verwachting:
vrijdag 11 september tot en met vrijdag 18 september
Grote kans (circa 70%) op het aanhouden van het licht wisselvallige weertype met middagtemperaturen rond of iets onder 20°C. De kans op warm en droog nazomerweer is niet groot, ongeveer 30%.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn