Wednesday 24 July
Weerman Jannes Wiersema

05 september 2020 door Jannes Wiersema

Vanuit het Westen droog en af en toe zon, later weer een enkele bui.

Van het westen uit wordt het geleidelijk droog en breekt de zon door,alleen in het Zo eerst nog veel bewolking en regen. Vanmiddag is er een afwisseling van zon en stapelwolken en later kunnen deze uitgroeien tot enkele buien. De maximumtemperatuur varieert van 17°C in het Waddengebied tot 20°C in het zuidoosten. De westelijke wind is matig, aan zee vrij krachtig. In het oosten is de wind aanvankelijk zuidwest.

Gisteren opklaringen en stapelwolken,dit zal ook het weerbeeld van vandaag gaan worden maar ook een enkele bui

Komende nacht is het wisselend bewolkt met vooral in het noorden en aan de kust een enkele bui. De minima lopen uiteen van 12°C aan de kust tot 7°C in het zuidoosten. De wind komt uit zuidwest tot west en is zwak, aan de kust matig.

Morgen is het wisselend bewolkt met vooral in de ochtend enkele buien. De maxima liggen rond 18 °C. De wind is westelijk, overwegend matig.

De vooruitzichten:
Maandag vrij koel met een enkele bui. Daarna op de meeste plaatsen droog en perioden met zon, bij middagtemperaturen rond of boven de 20°C. Woensdag is de neerslagkans tijdelijk weer wat groter.

Lange termijn verwachting:
zaterdag 12 september tot en met zaterdag 19 september
Vrij grote kans (circa 40-60%) op het aanhouden van het licht wisselvallige weertype met middagtemperaturen rond of iets onder 20°C. De kans op warm en droog nazomerweer is niet groot, ongeveer 20-30%.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn