Wednesday 24 July
Weerman Jannes Wiersema

06 september 2020 door Jannes Wiersema

Wisselend bewolkt en met name in het Noorden en midden enkele buien

Vandaag is het een afwisseling van zon en stapelwolken. Vooral in de noordelijke helft komen enkele buien voor. De maxima liggen rond 18°C. De wind is westelijk, overwegend matig.

Gisteren was het vriendelijk weer met zon en stapelwolken en meest droog

Komende zijn er naast een enkele bui ook flinke opklaringen waarin mist of enkele mistbanken kunnen ontstaan. De west- tot zuidwestelijke wind neemt af naar zwak, langs de kust matig en draait in de loop van de nacht naar zuid tot zuidwest. De minimumtemperatuur loopt uiteen van rond 11°C in het westen tot lokaal 6°C landinwaarts.

Morgen zijn er wolkenvelden maar ook perioden met zon, lokaal kan er een enkele bui vallen. In de middag komt er van het westen uit steeds meer hoge bewolking voor. De middagtemperatuur varieert van 18°C in het noorden tot 21°C in het zuiden van het land. De wind wordt west tot zuidwest en neemt toe naar matig, aan zee naar matig tot vrij krachtig.

De vooruitzichten:
Droog en perioden met zon, bij middagtemperaturen rond of boven de 20°C. Woensdag is de neerslagkans tijdelijk wat groter. In het weekend is het regenachtig.

Lange termijn verwachting:
zondag 13 september tot en met zondag 20 september
Zondag een grote kans (50-60%) op een wisselvallig weertype en mogelijk veel wind. Daarna een 30-40% kans op een licht wisselvallige weertype en een 20-30% kans op droog nazomerweer.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn