Wednesday 24 July
Weerman Jannes Wiersema

07 september 2020 door Jannes Wiersema

In de Opklaringen eerst mist, in het noordwesten een enkele bui.

Er zijn flinke opklaringen waarin op meerdere plaatsen mist of enkele mistbanken zijn ontstaan, vooral in het noordoosten komt aanvankelijk lokaal ook dichte mist voor (zichten van minder dan 200 m). De wind is zuidwestelijk en zwak, langs de kust matig.

Vandaag zijn er wolkenvelden maar ook perioden met zon, in het westen en noordwesten kan er een enkele bui voorkomen. In de middag komt er van het westen uit steeds meer hoge bewolking binnendrijven. De middagtemperatuur varieert van 18°C in het noorden tot 21°C in het zuiden van het land. De zuidwestenwind wordt geleidelijk matig, aan zee soms vrij krachtig.

Gisteren waren er enkele pittige buien actief

Komende nacht neemt de bewolking van het westen uit verder toe en later in de nacht kan er, vooral in de noordelijke helft, wat lichte regen vallen. De zuid tot zuidwestenwind is matig, vlak aan zee matig tot vrij krachtig en de minimumtemperatuur varieert van 12°C in het zuidoosten tot 16°C in het westen.

Morgen is het meest bewolkt en vooral in de noordelijke helft kan af en toe wat lichte regen of motregen vallen. De zuidwestenwind is overwegend matig, vlak aan zee mogelijk af en toe vrij krachtig. De middagtemperatuur ligt rond de 20°C.

De vooruitzichten:
Woensdag wisselvallig en bewolkt, daarna tijdelijk koeler, droog en perioden met zon bij middagtemperaturen rond of boven de 20°C. In het weekend tijdelijk meer bewolking en geleidelijk iets warmer.

Lange termijn verwachting:
maandag 14 september tot en met maandag 21 september
In de eerste helft van volgende week een grote kans (70-80%) op rustig nazomerweer met temperaturen rond 25°C. In de tweede helft van komende week en daarna is de kans op aanhoudend rustig nazomerweer ca. 40-60%, tegelijkertijd neemt de kans op een koeler en licht wisselvallig weertype toe naar 30-40%.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn