Sunday 16 June
Weerman Jannes Wiersema

09 september 2020 door Jannes Wiersema

Veel bewolking en later op de dag af en toe motregen.

Vandaag is het bewolkt en valt er vooral in het midden en noorden af en toe motregen. In het zuidoosten is het droog en kan de zon soms even doorbreken. In de avond trekt de neerslag verder zuidoostwaarts waarna opklaringen zich vanuit het NW over het land uitbreiden. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 20°C op de Waddeneilanden tot lokaal 23°C in het zuidoosten. Er staat een matige, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtige zuidwestenwind. In de loop van de dag wordt de wind overal westelijk, in de avond noordwestelijk.

Gisteren in de middag in het Noorden nog even mooie opklaringen

Komende nacht zijn er brede opklaringen waarin enkele mistbanken kunnen ontstaan. De west tot noordwestenwind neemt vlak aan zee af naar matig, verder landinwaarts naar zwak en veranderlijk. De minimumtemperatuur ligt rond 10°C.

Morgenochtend zijn er zonnige perioden, eventueel aanwezige mist(banken) zullen snel oplossen. In de middag ontstaan er stapelwolken. Het is overwegend droog. De wind wordt overal zwak en veranderlijk en de middagtemperatuur varieert van 17°C in het noorden tot 20°C in het zuiden.

De vooruitzichten
Droog en perioden met zon met middagtemperaturen rond de 20°C. Na het weekend warm en zonnig.

Lange termijn verwachting:
woensdag 16 september tot en met woensdag 23 september
Rustig nazomerweer met temperaturen die aanvankelijk ruimschoots boven de normaal liggen. De kans op neerslag is de gehele periode klein (20-30%)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn