Friday 12 August
Weerman Jannes Wiersema

12 september 2020 door Jannes Wiersema

Perioden met zon en in het noorden vanmiddag wat motregen.

Vanochtend is het in een groot deel van het land vrij zonnig, alleen in de kustgebieden komen wolkenvelden voor. De eventuele aanwezige mistbanken lossen snel op. In de middag neemt de bewolking in het noorden van het land verder toe en kan er plaatselijk wat motregen vallen. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 18°C op de Wadden tot 23°C in het zuidoosten. De zuidwestenwind is matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig, langs de noord(west)kust krachtig.

Komende nacht is het helder, op wat dunne sluierbewolking na. Het wordt op veel plaatsen nevelig. De minimumtemperaturen lopen uiteen van 10°C in het oosten tot 14°C aan de kust. De zuid- tot zuidwestenwind is zwak tot matig, langs de noordwestkust vrij krachtig.

Morgen schijnt de zon uitbundig, al komt er ook nog steeds wat sluierbewolking voor. Het wordt warmer dan vandaag met maximumtemperaturen die uiteenlopen van 21°C op de Wadden tot 26°C in Limburg. De zuidwestenwind is matig, langs de noordwestkust vrij krachtig en op de Wadden eerst mogelijk krachtig, 6 Bft.

De vooruitzichten:
Zonnig met snel oplopende temperaturen, dinsdag op veel plaatsen tropisch warm. Later in de week minder warm.

Lange termijn verwachting:
zaterdag 19 september tot en met zaterdag 26 september
Grote (70-80%) kans op het aanhouden van het droge en vaak zonnige weer. De temperatuurverwachting is onzeker maar neigt normale waarden.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn