Tuesday 25 June
Weerman Jannes Wiersema

13 september 2020 door Jannes Wiersema

Sluierbewolking en zon,droog

De ochtend begint met zonnige perioden. Daarnaast komt er in het westen en noorden lage bewolking voor en is in het oosten lokaal mist aanwezig. Mist en lage bewolking lossen spoedig op waarna de rest van de dag de zon schijnt die wel wat getemperd wordt door overtrekkende sluierbewolking. De maxima lopen uiteen van 21°C op de Wadden tot 26°C in Limburg. De zuidwestenwind is matig, langs de noordwestkust vrij krachtig en op de Wadden krachtig. In de avond wordt de wind in het zuiden zwak en veranderlijk.

Vandaag ook sluierbewolking,zoals bij zonsopkomst vandaag

Komende nacht is het vrijwel onbewolkt en plaatselijk ontstaat grondmist of een enkele mistbank. De minima liggen tussen 13°C aan de kust en 8°C plaatselijk landinwaarts. De wind is zwak, aan de noordkust eerst nog matig en draait naar zuidoost.

Morgen overdag is het zonnig. De maxima lopen uiteen van 25°C in het Waddengebied tot 32°C in het zuidoosten. De wind is zuidoostelijk en zwak.

De vooruitzichten:
Zonnig, dinsdag op veel plaatsen tropisch warm. Vanaf woensdag iets minder warm.

Lange termijn verwachting:
zondag 20 september tot en met zondag 27 september
Grote (60-70%) kans op het aanhouden van het droge en vaak zonnige weer. Kans op een wisselvalliger weertype neemt naar het einde van deze periode geleidelijk iets toe. De temperatuurverwachting is onzeker maar neigt normale waarden, eind van de periode beneden normaal.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn