Monday 18 October
Weerman Jannes Wiersema

26 september 2020 door Jannes Wiersema

Wisselvallig weekeinde

In het zuidwesten en westen trekken er steeds buien vanaf de Noordzee het land op. De afgelopen nacht is daar al veel neerslag gevallen en de komende uren kan daar lokaal nog 20-30 mm bij vallen. Bij de buien komt lokaal onweer voor. In het midden, oosten en zuidoosten is het eveneens bewolkt en valt er soms lichte (mot)regen. Opklaringen in het westen en noorden van het land breiden zich langzaam uit naar het midden en oosten. In Zeeland staat een vrij krachtige tot krachtige, aan zee soms nog harde noordwestenwind, 5-7 Bft. In het zuiden is de wind eerst matig uit west tot noordwest. Elders staat een zwakke tot matige wind uit noord tot noordoost.

Gisteren in het No een mooie dag die ook mooi afsloot:

In de loop van de middag neemt de bewolking geleidelijk weer toe en vanaf het einde van de middag gaat het van het noorden uit regenen, in de avond regent het nagenoeg overal. De maximumtemperatuur ligt rond 16°C. De wind is landinwaarts zwak tot matig uit een noordelijke richting, aan de zuidwestkust noordwestelijk en krachtig tot hard. Later in de middag en in de avond wordt de wind langs de hele kust weer krachtig tot hard uit een noordelijke richting.

Komende nacht is het bewolkt en zijn er flinke perioden met regen. De minima lopen uiteen van 10°C in het zuidoosten tot 14°C op de Wadden. De noordenwind is matig, in de kustgebieden en boven het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, 5-6 Bft, langs de kust hard, 7 Bft.

Morgenochtend trekt de regen geleidelijk westwaarts weg en wordt het op de meeste plaatsen droog. In de middag breekt de zon op steeds meer plaatsen door, maar een enkele lichte bui blijft mogelijk. Met maxima rond 18°C wordt het iets warmer dan vandaag. In de kustgebieden is de wind noord tot noordoost en matig tot vrij krachtig, aan zee in de ochtend eerst krachtig. Verder landinwaarts wordt de wind zwak uit uiteenlopende richtingen.

De vooruitzichten:
Eerst een vrij rustig weertype met af en toe regen en temperaturen rond of iets boven normaal. In de loop van de week toenemende neerslagkans, geleidelijk kouder en ook meer wind.

Lange termijn verwachting:
zaterdag 03 oktober tot en met zaterdag 10 oktober
Grote kans (80%) op het aanhouden van het wisselvallige weertype met temperaturen rond of iets beneden het langjarig gemiddelde.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn