Friday 29 September
Weerman Jannes Wiersema

27 september 2020 door Jannes Wiersema

Eerst nog af en toe (mot)regen, in de loop van de dag geleidelijk droog.

Het is bewolkt en er valt af en toe lichte regen of motregen. In het noordoosten is het droog met al een spaarzame opklaring. Vanmiddag breekt op een aantal plaatsen de zon door. Daar waar de bewolking goed openbreekt liggen de maxima rond 17°C. Langs de kust staat er een krachtige tot harde, langs de zuidwestkust eerst soms nog stormachtige noordenwind, 6-8 Bft. Langs de zuidwestkust komen tot halverwege de ochtend ook zware windstoten voor tot ca. 80 km/uur. Landinwaarts is de wind meest matig tot vrij krachtig. De wind wordt geleidelijk overal noordoost en overwegend matig. In de avond wordt de wind zwak en veranderlijk.

Gisteren was het in Zeeland extreem nat en veel wind, met op sommige plaatsen daar 96 mm. (foto: Erica van Leeuwen)

In de avond en komende nacht is het overwegend bewolkt met af en toe lichte regen en motregen. De minima lopen uiteen van 10°C in het zuidoosten tot 14°C langs de kust. De wind wordt boven land geleidelijk zwak zuidwestelijk, aan zee wordt de wind in de loop van de nacht noordwest tot noord en is daar matig.

Morgenochtend is het bewolkt en in het midden en zuiden valt er af en toe regen of motregen, in het noorden kan er eerst nog een mistbank voorkomen. In de loop van de dag wordt het op steeds meer plaatsen droog, al kan de (mot)regen in het zuidoosten tot aan het einde van de middag aanhouden. In het noorden kan in de middag de zon af en toe doorbreken. In het zuiden van Limburg wordt het niet warmer dan ca. 12°C, elders liggen de maxima rond 17°C. In het noorden zou het bij voldoende zon zelfs 20°C kunnen worden. De wind draait op veel plaatsen geleidelijk naar noordwest en wordt zwak tot matig. In het zuidoosten blijft de wind zuidwestelijk.

De vooruitzichten:
Eerst een vrij rustig weertype met af en toe regen en temperaturen rond of iets boven normaal. In de loop van de week toenemende neerslagkans, geleidelijk iets kouder en ook meer wind.

Lange termijn verwachting:
zondag 04 oktober tot en met zondag 11 oktober
Grote kans (80%) op het aanhouden van het wisselvallige weertype met temperaturen rond of iets beneden het langjarig gemiddelde.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn