Tuesday 16 August
Weerman Jannes Wiersema

05 oktober 2020 door Jannes Wiersema

Van het westen uit regen, later buien.

Vandaag is er tamelijk veel bewolking. Een zone met regen en motregen boven de zuidwestelijke helft trekt oostwaarts en verlaat in de middag het oosten. Aan de kust komen geleidelijk buien voor, mogelijk met onweer. In de middag en avond komen ook landinwaarts enkele buien tot ontwikkeling, ook daarbij is onweer mogelijk. De maxima liggen rond 14°C. De wind draait van zuid tot zuidoost naar zuid tot zuidwest en is meest matig. In de kustprovincies en op het IJsselmeer is de wind (vrij) krachtig, in de ochtend aan de noordwestkust mogelijk nog hard.

Gisteren was het wisselend bewolkt en meest droog

Komende nacht trekt een gebied met buien en verder landinwaarts regen noordoostwaarts. De minima liggen rond 11°C. De wind is zuidwestelijk, matig, aan de kust overwegend krachtig.

Morgen is het half tot zwaar bewolkt met vrij veel buien. De maxima liggen rond 15°C. De zuidwestelijke wind is matig tot vrij krachtig, aan de kust vrij krachtig tot krachtig, lokaal soms hard.

Vooruitzichten
Onbestendig met van tijd tot tijd regen of buien. De middagtemperaturen liggen overwegend iets onder normaal, de minima juist iets boven normaal.

Vooruitzichten lange termijn
maandag 12 oktober tot en met maandag 19 oktober
Ca. 70% kans op een overgang naar een rustiger en droger weertype. Er is ook ca. 30% kans op voortzetting van het wisselvallige weertype.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn