Wednesday 24 July
Weerman Jannes Wiersema

07 oktober 2020 door Jannes Wiersema

Geleidelijk minder buien.

Vanochtend is het wisselend bewolkt met enkele buien. Vanmiddag nemen de buien zowel in aantal als intensiteit af, maar helemaal droog wordt het waarschijnlijk niet. De temperatuur loopt op naar zo’n 14°C. De wind is westelijk en matig, aan de kust vrij krachtig tot krachtig.

De oogst van Boerenkool

In de avond en nacht neemt de bewolking toe en gaat het vanuit het zuidwesten regenen. De minimumtemperatuur komt uit op ongeveer 11°C. De wind is zuid(west)elijk en matig, aan de kust vrij krachtig. In de loop van de nacht neemt deze toe naar krachtig tot hard aan de kust en vrij krachtig in de kustprovincies.

Morgen is er veel bewolking en zijn er perioden met regen. Alleen in het zuidoosten is het in de ochtend droog. In de loop van de middag wordt het vanuit het westen droog en trekken enkele opklaringen het land binnen. De temperatuur loopt op naar zo’n 16°C. De wind is zuidwestelijk en vrij krachtig tot krachtig, aan de kust hard tot stormachtig, 7 tot 8 Bft. Hierbij komen aan de kust zware windstoten voor van 75-90 km/uur. In de middag draait de wind vanuit het westen naar noordwest en neemt daarbij af naar matig boven land, (vrij) krachtig aan de kust.

Vooruitzichten
Onbestendig met van tijd tot tijd regen of buien. De middagtemperaturen zijn een fractie te laag voor de tijd van het jaar.

Vooruitzichten lange termijn
woensdag 14 oktober tot en met woensdag 21 oktober
Circa 50% kans op een overgang naar een rustiger en droger weertype. Er is echter ook 50% kans op voortzetting van het wisselvallige weertype. Temperaturen meest iets onder normaal.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn