Wednesday 24 July
Weerman Jannes Wiersema

13 oktober 2020 door Jannes Wiersema

Vrij veel bewolking in het westen met daar af en toe lichte regen, in het Oosten droog en opklaringen.

Vanochtend is er veel bewolking in het Westen van het land en langs de westkust en in het zuidwesten valt er af en toe lichte regen. In het oosten is aanvankelijk nog kans op een mistbank maar ook opklaringen. In het zuidwesten kan de regen tot in de middag aanhouden. In het oosten geregeld de zon en droog. De maximumtemperatuur ligt rond 13°C. De zuidoostelijke wind is matig, langs de kust soms vrij krachtig. In de avond wordt de wind oost.

Gistermiddag nog een kleine tuba in Roodeschool

In de avond en nacht is er aanvankelijk weinig bewolking. In de loop van de nacht neemt de bewolking van het oosten uit toe, in het zuidelijk blijft het nog het langst opgeklaard. Plaatselijk ontstaat nevel of grondmist. Aan het einde van de nacht is in het Waddengebied een enkele bui niet uitgesloten. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 3°C in het uiterste zuidoosten tot 8°C op de Wadden. De wind draait geleidelijk naar noordoostelijke richtingen en is boven land zwak tot matig, langs de kust en op het IJsselmeer af en toe vrij krachtig.

Morgenochtend is het in het zuiden van Limburg nevelig met laaghangende bewolking, deze lost aan het einde van de ochtend op. Verder is er veel dikke sluierbewolking waar de zon maar met moeite doorheen komt. Het noorden maakt de meeste kans op zon, al kan daar in de ochtend nog een bui voorkomen. Later in de avond zou er in het zuidoosten mogelijk lichte regen kunnen vallen. De maximumtemperatuur ligt rond 13 °C. De noordoostenwind is matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig, in de middag mogelijk krachtig, 6 Bft.

Vooruitzichten
Donderdag veel bewolking en in het zuidoosten mogelijk regen. Vanaf vrijdag overwegend droog met af en toe zon. Met maximumtemperaturen van ca. 12°C is het overdag vrij koel.

Vooruitzichten lange termijn
dinsdag 20 oktober tot en met dinsdag 27 oktober
Grote kans (ca. 80%) op een overgang naar een zacht en wisselvallig weertyp

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn