Monday 18 October
Weerman Jannes Wiersema

25 oktober 2020 door Jannes Wiersema

Vanochtend regen, later vooral in het westen enkele buien elders de zon.

Een regengebied trekt in de ochtend oostwaarts over het land. Vanmiddag breekt hier en daar de zon door en wordt het op veel plaatsen droog. Alleen de westelijke kustgebieden is er kans op een bui, met daarbij kans op onweer en (zware) windstoten rond 75 km/uur. De middagtemperatuur wordt zo’n 13°C. De zuidwestelijke wind is aanvankelijk matig tot vrij krachtig, aan zee krachtig tot hard, 6-7 Bft. In de loop van de ochtend neemt de wind af naar matig boven land en (vrij) krachtig aan zee en op het IJsselmeer.

Gisteren met name in de ochtend was het langs de noordkust nog mooi zonnig met sluierbewolking

In de avond en komende nacht is het wisselend bewolkt en komen er vooral langs de westkust enkele buien voor, soms met onweer en windstoten. De minimumtemperatuur komt uit rond 8°C bij een matige, langs de kust staat een krachtige wind uit het zuid(west).

Morgen verandert er weinig in het weerbeeld. Landinwaarts blijft het grotendeels droog met af en toe zon, in de westelijke kustgebieden zijn enkele buien mogelijk met kans op onweer. Er staat een vlagerige zuidwestenwind, boven land matig en langs de kust krachtig. De middagtemperatuur bedraagt 13°C.

Vooruitzichten
Wisselvallig met dagelijks perioden met regen. Middagtemperaturen eerst rond, later enkele graden boven normaal.

Vooruitzichten lange termijn
zondag 01 november tot en met zondag 08 november
Grote kans (60%) op een droger weertype. De eerste dagen waarschijnlijk zacht, later in de periode temperaturen rond normaal.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn