Monday 27 May
Weerman Jannes Wiersema

26 oktober 2020 door Jannes Wiersema

Vooral langs de westkust kans op een buien mogelijk met hagel en onweer.

Vandaag blijft het landinwaarts op de meeste plaatsen droog met af en toe zon, met name in de westelijke kustgebieden zijn enkele buien mogelijk met kans op onweer en hagel. De middagtemperatuur bedraagt 13°C. In de avond bereikt een volgend buiengebied het westen. Daarbij is er wederom kans op onweer en hagel, mogelijk ook windstoten rond 70 km/uur. De buien trekken vervolgens in activiteit afnemend verder oostwaarts over het land. Er staat een zuid- tot zuidwestenwind, boven land matig en langs de kust (vrij) krachtig.

Gisteren was het bewolkt, maar bij zonsondergang nog even wat opklaringen

Komende nacht naar trekt het buiengebied naar het oosten weg. Daarna klaart het af en toe op maar ontstaan ook weer een paar nieuwe buien, vooral in de kustprovincies. De wind is zuidwest en matig boven land, langs de kust variërend van matig in Zeeland tot krachtig in het Waddengebied. De minimumtemperatuur komt uit op een graad of 8.

Morgen is er eerst wat ruimte voor de zon en blijft het op de meeste plaatsen droog, alleen langs de kust kan nog een bui voorkomen. In de middag neemt de bewolking van het zuidwesten uit toe en in de loop van de middag gaat het in het westen licht regenen. In de avond breidt de regen zich naar het oosten uit, het gaat dan ook harder regenen. De wind is zuid tot zuidwest en neemt in kracht toe naar matig tot vrij krachtig boven land en krachtig tot hard, 7 Bft, langs de kust. In de avond is er aan zee kans op zware windstoten rond 75 km/uur. Het wordt ’s middags ongeveer 12°C.

Vooruitzichten
Wisselvallig met vrijwel dagelijks perioden met regen. Zaterdag waarschijnlijk overwegend droog. Middagtemperaturen eerst rond, later enkele graden boven normaal.

Vooruitzichten lange termijn
maandag 02 november tot en met maandag 09 november
De kans op een droger weertype is vrij groot (60%). Eerst waarschijnlijk nog zacht, later in de periode een vrij grote kans (60%) op temperaturen iets onder normaal.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn