Monday 18 October
Weerman Jannes Wiersema

30 oktober 2020 door Jannes Wiersema

Bewolkt en Af en toe (mot)regen.

Vandaag is het bewolkt en valt er vooral in de noordelijke helft van het land geregeld wat (mot)regen. Met een maximumtemperatuur rond 15°C is het vrij zacht. De wind is zuidwestelijk en matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtig, mogelijk af en toe hard, 7 Bft.

Gisteren in de ochtend nog wat buien in het NO

Komende nacht is het bewolkt en in het noorden valt af en toe lichte regen of motregen. De minima liggen rond 12°C. Er staat een matige, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtige zuidwestenwind.

Morgen is het droog en in de middag klaart het van het zuiden uit deels op. Aan het begin van de avond bereikt een volgend gebied met bewolking en regen het westen. De regen en bewolking breiden zich gedurende de avond uit over de rest van het land. Aan het einde van de avond wordt het in het zuidwesten weer droger. De maxima liggen rond 15°C. De wind draait van zuidwest naar zuid en is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig. Aan het einde van de avond draait de wind aan zee en in het zuidwesten naar westelijke richtingen.

Vooruitzichten
Zondag en maandag zeer zacht, perioden met regen en vooral op maandag mogelijk veel wind. Vanaf dinsdag dalende temperaturen, zonnige perioden en een afnemende neerslagkans.

Vooruitzichten lange termijn
vrijdag 06 november tot en met vrijdag 13 november
Aanvankelijk droog en zonnige perioden. Daarna meer bewolking en mogelijk wat regen (30-40%). De temperatuur ligt rond normaal, later in de periode mogelijk iets boven normaal.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn