Wednesday 24 July
Weerman Jannes Wiersema

01 november 2020 door Jannes Wiersema

Zacht

Vanochtend is het aanvankelijk op de meeste plaatsen droog met in het Oosten en Noordoosten nog flinke opklaringen maar later in de ochtend en vanmiddag is het vrijwel overal bewolkt en zijn er perioden met (mot)regen. Met een maximumtemperatuur van ca. 16°C wordt het zacht. De wind draait van zuid naar zuidwest en neemt toe naar matig tot vrij krachtig boven land en naar krachtig tot hard, 6-7 Bft, aan zee en op het IJsselmeer. In de middag zijn langs de noordwestkust zware windstoten mogelijk van 70-80 km/uur. In de loop van de avond neemt de wind iets af.

Gisteren in de middag een paar opklaringen

Komende avond en nacht blijft het bewolkt en kan plaatselijk nog wat lichte (mot)regen vallen. Het wordt een bijzonder zachte nacht met een temperatuur die amper daalt; de minima liggen rond 16°C. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, langs de kust en boven het IJsselmeer krachtig tot hard en langs de noordwestkust mogelijk stormachtig, 8 Bft. In het noordwesten zijn windstoten mogelijk van ca. 75 km/uur, vlak aan zee tot ca. 90 km/uur.

Morgenochtend is het aanvankelijk op de meeste plaatsen droog met slechts hier en daar wat lichte regen of motregen. Tegen het einde van de ochtend begint het in het westen en noordwesten te regenen. In de middag trekt dit regengebied van west naar oost over het land. In de loop van de middag breekt van het westen uit de zon nog even door. Met maximumtemperaturen van 16°C in het noordwesten tot 19°C in het zuidoosten is het bijzonder zacht. In de loop van de middag stroomt van het westen uit minder zachte lucht binnen en daalt de temperatuur naar 12°C. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, in de kustgebieden en boven het IJsselmeer krachtig tot hard. In het noordwestelijk kustgebied is de wind mogelijk enige tijd stormachtig en kunnen er zware windstoten voorkomen van 80-90 km/uur. In de loop van de middag neemt de wind af.

Vooruitzichten
Dinsdag nog een enkele bui. Vanaf woensdag op de meeste plaatsen droog met af en toe zon. Vanaf donderdag koudere nachten en in de nacht en ochtend bovendien kans op (dichte) mist. In het weekeinde meer ruimte voor de zon.

Vooruitzichten lange termijn
zondag 08 november tot en met zondag 15 november
Grote kans (ca. 70%) op een rustig en droog weertype met temperaturen rond het langjarig gemiddelde.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn