Friday 12 July
Weerman Jannes Wiersema

02 november 2020 door Jannes Wiersema

Extreem zacht, veel wind en af en toe (mot)regen.

Vanochtend is het aanvankelijk op de meeste plaatsen droog met slechts hier en daar wat lichte motregen. Aan het begin van de middag begint het in het westen en noordwesten te regenen. Deze neerslag trekt in de loop van de middag van west naar oost over het land. Later vanmiddag wordt het van het westen uit droog en breekt de zon nog even door. Met maximumtemperaturen van 16°C in het uiterste noordwesten tot 19°C in het zuidoosten is het bijzonder zacht. In de tweede helft van de middag stroomt van het westen uit minder zachte lucht binnen en daalt de temperatuur naar 12°C. De zuid- tot zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, 4-5 Bft, in de kustgebieden en boven het IJsselmeer krachtig tot hard, 6-7 Bft. In het noordwestelijk kustgebied is de wind eerst stormachtig, 8 Bft, en kunnen er zware windstoten voorkomen van ca. 75 km/uur, vlak aan zee tot ca. 90 km/uur. In de loop van de middag draait naar west tot zuidwest en neemt daarbij wat in kracht af.

Zondag ochtend was het verassend mooi zonnig

Komende nacht naar dinsdag klaart het breed op en blijft het op de meeste plaatsen droog. De minima lopen uiteen van 6°C landinwaarts tot 10°C vlak aan zee. De zuidwestenwind neemt geleidelijk af naar zwak tot matig, langs de kust naar vrij krachtig en in het Waddengebied krachtig.

Morgen is het aanvankelijk zonnig en droog. In de middag neemt van het westen uit de bewolking toe en trekt een gebied met buien van west naar oost over het land. Ook in de avond kunnen er vooral in de kustprovincies enkele buien voorkomen. Met maxima rond 12°C wordt het beduidend minder zacht dan vandaag. De wind is zuid tot zuidwest en neemt toe naar matig tot vrij krachtig, in de kustgebieden en boven het IJsselmeer naar krachtig, in de middag langs de kust mogelijk even hard, 7 Bft.

Vooruitzichten
Rustig en droog weertype met af en toe zon en temperaturen rond normaal. Donderdag en vrijdag is er in de nacht en ochtend kans op (dichte) mist. In het weekeinde meer ruimte voor de zon en wat hogere temperaturen.

Vooruitzichten lange termijn
maandag 09 november tot en met maandag 16 november
Grote kans (ca. 70%) op een rustig en droog weertype met temperaturen iets boven het langjarig gemiddelde. Op de langere termijn neemt de kans op een kouder weertype geleidelijk toe.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn