Tuesday 25 June
Weerman Jannes Wiersema

05 november 2020 door Jannes Wiersema

Perioden met zon en meest droog, regionaal eerst mist en laaghangende bewolking.

Vanochtend lossen de nevel en mistbanken op. Verder zijn er perioden met zon, met vooral in het noorden en midden ook wolkenvelden. Het blijft op de meeste plaatsen droog en de middagtemperatuur wordt ongeveer 11°C. De wind is zwak tot matig uit het zuidwesten. In het Waddengebied neemt de wind toe naar vrij krachtig.

Afgelopen nacht op veel plaatsen de eerste vorst van dit winter seizoen

Komende nacht zijn er vooral in de noordelijke helft wolkenvelden. Elders is het helder en ontstaat er op veel plaatsen mist. De minima lopen uiteen van 8°C in het noorden tot rond het vriespunt in het zuiden van het land. Er staat een zwakke wind met een zuidelijke voorkeursrichting.

Morgenochtend kan het in het zuiden nog lang grijs en nevelig blijven. Elders zijn er wolkenvelden en komt ook de zon af en toe tevoorschijn. De maximumtemperatuur komt uit op een graad of 11, in gebieden met hardnekkige mist blijft de temperatuur aanvankelijk achter. Er staat een meest zwakke wind uit een voornamelijk zuidoostelijke richting.

Vooruitzichten
Rustig en droog weertype met af en toe zon en temperaturen rond normaal. Donderdag en vrijdag is er in de nacht en ochtend kans op (dichte) mist. Vanaf zaterdag stijgen de temperaturen naar boven normaal en vanaf zondag is er een kleine kans op wat regen of een bui.

Vooruitzichten lange termijn
donderdag 12 november tot en met donderdag 19 november
Grote kans (ca. 70%) op een rustig en droog weertype met temperaturen rond of boven het langjarig gemiddelde. De kans op een rustig maar duidelijk kouder weertype is afgenomen tot 20%.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn