Friday 29 September
Weerman Jannes Wiersema

06 november 2020 door Jannes Wiersema

Wolkenvelden, met eerst plaatselijk nevel/mistbanken. Van het zuiden uit zonnig.

Vanochtend lossen de nevel en mist geleidelijk op. Verder zijn er in het noorden en midden vrij veel wolkenvelden, in het zuiden is het zonnig. In de middag breekt ook in het midden de zon steeds vaker door. De maximumtemperatuur komt uit rond 11°C, in gebieden waar de mist wat moeizamer oplost blijft de temperatuur aanvankelijk achter. Er staat een meest zwakke wind uit een voornamelijk zuidoostelijke richting.

Ondanks zeer hoge barometerstand viel er gisteren nog meetbare neerslag

In de avond en nacht naar is het vrij helder en kan er vooral in de noordelijke helft mogelijk nog een enkele mistbank ontstaan. De minimumtemperatuur varieert van 7°C aan de kust tot rond het vriespunt verder landinwaarts. de zuidoostelijke wind is zwak, vlak aan zee matig.

Morgen begint vrij zonnig, in de loop van de middag drijft er hogere bewolking binnen en wordt de zon wat getemperd. De wind is meest zuidoostelijk en zwak. De middagtemperatuur ligt rond 11°C in het noorden en 16°C in het zuidoosten.

Vooruitzichten
Af en toe zon, weinig wind en overwegend droog met temperaturen boven normaal. Vanaf dinsdag overheerst de bewolking en neemt de kans op wat regen of een bui toe.

Vooruitzichten lange termijn
vrijdag 13 november tot en met vrijdag 20 november
Grote kans (ca. 70%) op een rustig en droog weertype met temperaturen rond of boven het langjarig gemiddelde.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn