Tuesday 23 July
Weerman Jannes Wiersema

15 november 2020 door Jannes Wiersema

Vanochtend droog en zonnige perioden, vanmiddag en vanavond regen en veel wind.

Vanochtend is het in het midden en (Noord)oosten wisselend bewolkt en is de zon nog even te zien. In het westen komt meer bewolking voor en valt er af en toe regen. Vanmiddag gaat het in het westen en zuidwesten harder regenen en komen er ook enkele buien voor. De regen en buien trekken gedurende de middag oostwaarts en verlaten aan het begin van de avond het land. Daarachter wordt het van het westen uit op een enkele bui na weer droog. Aan het einde van de avond bereiken stevige buien het westen, aan zee is er kans op onweer. De maximumtemperaturen variëren van 14°C in het westen en noorden tot ca. 16°C in het zuidoosten. De zuidenwind is matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig, mogelijk hard, 6-7 Bft. In de loop van de middag wordt de wind zuidwestelijk en kunnen er vooral in het westen lokaal zware windstoten voorkomen van 75 km/u. Aan het einde van de avond kunnen er in het zuidwesten vooral tijdens buien lokaal kortdurend zware windstoten optreden van 90-100 km/u.

Gisteren een zonloze dag langs de noordkust

In de avond en nacht is het wisselend bewolkt en aan het begin van de nacht trekken buien van west naar oost. In de tweede helft van de nacht wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af en komen er verspreid over het land enkele lichte buien voor. De minimumtemperatuur ligt rond 7°C in een opklaring tot 11°C aan zee. De wind is zuidwestelijk en matig, in de kustgebieden vrij krachtig tot krachtig, 6 Bft. In het Waddengebied is de wind aan het begin van de nacht mogelijk hard, 7 Bft.

Morgen is het in het westen wisselend bewolkt, elders is de bewolking dikker en kan soms lichte regen of een bui voorkomen. De maximumtemperatuur ligt rond 12°C. De wind is zuidwestelijk en matig tot vrij krachtig, langs de kust en boven het IJsselmeer vrij krachtig, tot krachtig, 6 Bft.

Vooruitzichten
Vrij zacht en vooral op woensdag/donderdag vrij veel wind. Na donderdag tamelijk wisselvallig en geleidelijk minder zacht met maxima rond de normale waarden voor de tijd van het jaar. Ook in het komende weekend vrij veel wind.

Vooruitzichten lange termijn
zondag 22 november tot en met zondag 29 november
Aanhoudend normale temperaturen voor de tijd van het jaar en ca. 30-40% kans op een rustig/droog weertype. De kans op een wisselvallig weertype is 20-30%. In de loop van de periode kleine kans (20-30%) op een oostelijke aanvoer vanaf het continent met temperaturen onder normaal.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn