Tuesday 23 July
Weerman Jannes Wiersema

19 november 2020 door Jannes Wiersema

Buien en soms wat zon. Vrij veel wind.

Vanochtend is er tamelijk veel bewolking en trekken er geregeld buien over. In de middag neemt de buiigheid van het noordwesten uit af. De middagtemperatuur wordt ongeveer 11°C. Er staat een matige tot vrij krachtige west- tot zuidwestenwind, aan de kust is de wind hard, mMogelijk dat de wind in het oostelijke Waddengebied rond het middaguur korte tijd stormachtig wordt, 8 Bft. Verder kunnen er vooral bij buien (zware) windstoten voorkomen, boven land 60-70 km/uur, in het noordelijk kustgebied 75-85 km/uur en op de oostelijke Wadden mogelijk 90 km/uur. In de middag draait de wind naar noordwest en in de avond neemt de wind duidelijk af.

Gisteren was het in Groningen pas in de middag zonnig en opnieuw zeer zacht

Komende nacht is het half tot zwaar bewolkt en kunnen er vooral in de kustprovincies enkele buien voorkomen. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 6°C vlak aan zee tot +1°C plaatselijk in het oosten. De westelijke wind is zwak tot matig, aan de kust vrij krachtig tot krachtig.

Morgen is het half tot zwaar bewolkt en komen er vooral in het noordoosten nog enkele buien voor. Op de meeste plaatsen blijft het echter tot de avond droog. In de avond raakt het in het westen bewolkt en kan het daar af en toe gaan regenen. De middagtemperatuur wordt 8 of 9°C. De west- tot zuidwestenwind is matig, aan de kust neemt de wind later op de dag toe tot (vrij) krachtig.

Vooruitzichten
Licht wisselvallig en aan de zachte kant voor de tijd van het jaar.

Vooruitzichten lange termijn
donderdag 26 november tot en met donderdag 03 december
Grote kans (70%) op een voortzetting van het licht wisselvallige weertype bij middagtemperaturen rond normaal.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn