Tuesday 25 June
Weerman Jannes Wiersema

24 november 2020 door Jannes Wiersema

Wolkenvelden en nevelig. Vanmiddag van het zuiden uit af en toe zon.

De ochtend begint op veel plaatsen grijs en nevelig. In het noordwesten is de bewolking mogelijk dik genoeg voor wat motregen. In de loop van de ochtend trekt de nevel op en in de middag breekt van het zuiden uit ook de zon steeds vaker door, het noorden is pas eind vd middag of vanavond aan de beurt met de opklaringen. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 8°C in het noordoosten tot lokaal 11°C in het zuiden. De zuidenwind blijft matig, langs de kust en boven het IJsselmeer vrij krachtig, aan de noordwestkust krachtig, 6 Bft.

Gisteren was het een mooie najaarsdag met flink wat zon en droog

Komende nacht wisselen velden met hoge bewolking en opklaringen elkaar af. Het blijft droog. De minimumtemperatuur loopt uiteen van enkele graden boven het vriespunt tot 6°C langs de kust. De zuid- tot zuidoostelijke wind neemt af naar zwak tot matig, aan de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig, 5 Bft.

Morgen zijn er wolkenvelden waarbij de zon af en toe te zien is en blijft het droog. In de loop van de middag neemt van het westen uit de bewolking toe en aan het einde van de avond kan het in het noordwesten gaan regenen. De maximumtemperatuur varieert van 7°C tot ca. 10°C in het zuiden. De wind is matig, in het noordwestelijk kustgebied mogelijk vrij krachtig, en draait in de middag naar zuidwest.

Vooruitzichten
Donderdag zacht en mogelijk wat regen. Daarna wisselend bewolkt, meest droog en duidelijk lagere temperaturen, met in de nachten regelmatig lichte vorst.

Vooruitzichten lange termijn
dinsdag 01 december tot en met dinsdag 08 december
Grote (75%) kans op een overgang naar een (licht) wisselvallig weertype met temperaturen rond of boven normaal. De kans op een voortzetting van het koude, stabiele en droge weertype neemt af naar 25%.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn