Monday 18 October
Weerman Jannes Wiersema

26 november 2020 door Jannes Wiersema

Bewolkt, in het midden (mot)regen.

Vanochtend bereiken opklaringen het noorden met af en toe de zon. Met name in het midden valt af en toe regen of motregen. In de middag en avond is daar lokaal zelfs kans op mist. In het zuiden blijft het droog en in het zuidoosten zijn er perioden met zon. De maxima liggen rond 9°C. De wind is meest zwak en komt voornamelijk uit zuidwestelijke richtingen, in het noorden uit noordwest tot noord 2 Bft.

Het was gisteren een prachtige dag met veel zon en sluierbewolking.

Komende nacht is het in de zuidelijke helft bewolkt. Lokaal valt er motregen of komt er mist voor. In het noorden zijn opklaringen aanwezig en daar kunnen enkele mistbanken ontstaan. De minima lopen uiteen van lokaal -1°C in het noorden tot 8°C in het zuidwesten. De wind is zwak en komt uit verschillende richtingen.

Morgenochtend verandert er weinig. De mist gaat over in nevel. In het noorden lossen de mistbanken op en daar schijnt dan af en toe de zon. In het Waddengebied kan wel een lichte bui vanaf zee binnendrijven. In de middag trekken de bewolking en motregen noordwaarts. In het zuidoosten en oosten klaart het juist op en is er in de avond kans op lokaal mist. De maxima liggen tussen 6°C in het noorden en 10°C in het zuidoosten. Er komt een zwakke, aan zee en op het IJsselmeer matige oostenwind te staan 2 – 4 Bft.

Vooruitzichten
Wisselend bewolkt, weinig wind, meest droog en middagtemperaturen rond 6°C, met in de nachten lokaal kans op lichte vorst.

Vooruitzichten lange termijn
Donderdag 03 december tot en met Donderdag 10 december
Grote (80%) kans op een aanhoudend rustig en meest droog weertype met temperaturen rond of onder normaal met een kans op nachtvorst. Aan het einde van de periode neemt een overgang naar een wisselvallig weertype met temperaturen rond of boven normaal en meer wind toe.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn