Wednesday 24 July
Weerman Jannes Wiersema

28 november 2020 door Jannes Wiersema

Vandaag vooral in het noorden bewolkt.

Vanochtend is het op de meeste plaatsen bewolkt en nevelig en plaatselijk komt mist voor. De mist lost later in de ochtend op, maar in het noorden en noordoosten blijft de bewolking echter hardnekkig. In het zuidwesten komen opklaringen voor en later in de ochtend breekt de zon in de zuidelijke helft op meer plaatsen door. In de loop van de middag en avond breidt de lage bewolking boven het noorden en oosten zich langzaam naar het midden uit. Het blijft overal droog en de middagtemperatuur varieert van 5°C in het noorden tot 10°C in Zuid-Limburg. De oostenwind is zwak tot matig.

Gistermiddag waren er in NO Groningen Undulatus asperatus bewolking te zien (ribbelwolken)

Komende nacht komen er brede opklaringen voor en met name in het zuiden kan plaatselijk mist ontstaan. De minimumtemperatuur varieert van 4°C langs de kust tot -2°C in het oosten. De oostelijke wind is zwak.

Morgen komt de zon op veel plaatsen tevoorschijn. Met een middagtemperatuur van ca. 3°C wordt het een vrij koude dag. De oostenwind is zwak, aan zee zuidoost en matig.

Vooruitzichten
Aanvankelijk droog met zondag op maandag lichte vorst. Maandag en dinsdag tijdelijk zachter met regen, daarna overwegend droog en weer wat kouder.

Vooruitzichten lange termijn
zaterdag 05 december tot en met zaterdag 12 december
Grote (70-80%) kans op een rustig en licht wisselvallig weertype met middagtemperaturen (iets) onder normaal.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn