Tuesday 25 June
Weerman Jannes Wiersema

29 november 2020 door Jannes Wiersema

Van het oosten uit geleidelijk opklaringen.

Op veel plaatsen is het bewolkt en in het zuidwesten komt eerst nog mist voor. Van het oosten uit breiden opklaringen zich langzaam uit. In de loop van de ochtend komt de zon dan ook op steeds meer plaatsen tevoorschijn, maar vooral in het westen en zuidwesten kan de bewolking hardnekkig zijn. In de middag schijnt vrijwel overal de zon. Met een middagtemperatuur van ca. 4°C wordt het een vrij koude dag. De oostenwind is zwak tot matig.

Eelde had afgelopen nacht al matige vorst aan de grond

Komende nacht neemt van het westen uit de bewolking toe. Verder landinwaarts is het nog vrij helder en kunnen nog enkele mistbanken ontstaan. De wind ruimt naar zuid tot zuidwest en is matig. De minimumtemperatuur varieert van rond het vriespunt vlak aan zee tot -4°C verder landinwaarts.

De bewolking trekt overdag oostwaarts en in de ochtend gaat het in het westen af en toe regenen. In de loop van de middag en avond trekt een regengebied van noordwest naar zuidoost over het land. De maximumtemperatuur wordt pas in de loop van de avond bereikt en loopt uiteen van 5°C in Zuid-Limburg tot 10°C aan zee. De wind ruimt later op de dag naar west tot zuidwest en is matig, aan zee vrij krachtig, later mogelijk krachtig.

Vooruitzichten
Maandag en dinsdag vrij zacht en vooral maandag regen. Daarna wat kouder. Woensdag droog, vanaf donderdag mogelijk af en toe neerslag.

Vooruitzichten lange termijn
zondag 06 december tot en met zondag 13 december
Grote (60-70%) kans op een rustig en overwegend droog weertype met middagtemperaturen (iets) onder normaal.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn