Friday 29 September
Weerman Jannes Wiersema

01 december 2020 door Jannes Wiersema

Veel bewolking en buien.

Vanochtend is het bewolkt en trekken er buien van noord naar zuid over het land. In de middag en avond neemt de buiigheid af met mogelijk enkele opklaringen, tegelijkertijd kunnen lage bewolking en mist vanuit Duitsland het uiterste oosten binnen drijven. De maximumtemperatuur ligt rond 9°C. Landinwaarts is de westelijke wind vanochtend vroeg nog zwak, in de loop van de ochtend draait de wind naar het noorden en neemt dan tijdelijk toe naar matig. In het westen staat al een (vrij) krachtige noordwestenwind. Aan zee is de wind hard, mogelijk stormachtig, 7-8 Bft, met zware windstoten tot ca. 80 km/uur. In de loop van de middag en avond neemt de wind sterk in kracht af en wordt overal noordelijk.

Gisterochtend ochtendrood en een waterkoude dag

Komende nacht is het bewolkt en kan het af en toe motregenen. Het wordt nevelig en vooral landinwaarts kan er ook mist voorkomen. De wind wordt noordoostelijk en neemt af naar zwak, aan zee is de wind lokaal nog matig. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 2°C in het noordoosten tot 5°C langs de zuidwestkust.

Morgen is het grijs met nevel, plaatselijk hardnekkige mist. Nog steeds kan het af en toe motregenen. Het wordt een kille dag met een maximumtemperatuur rond 4°C. De zwakke wind komt uit uiteenlopende richtingen.

Vooruitzichten
Donderdag en vrijdag perioden met regen. Daarna rustig, wisselend bewolkt weer en met een kleine kans op regen of een bui en vrij koud met ’s nachts tijdens opklaringen meest lichte vorst.

Vooruitzichten lange termijn
dinsdag 08 december tot en met dinsdag 15 december
Het blijft waarschijnlijk vrij koud waarbij de dagelijkse neerslagkans toeneemt naar 40%.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn