Saturday 29 January
Weerman Jannes Wiersema

10 december 2020 door Jannes Wiersema

Wolkenvelden, vanuit het Zuiden geleidelijk meer zon en droog.

In het westen en noorden is het bewolkt en het noorden en oosten ook nevelig met vanochtend zeer lokaal mist. Vooral in het zuidoosten schijnt vanmorgen de zon, in de middag komt de zon ook in het westen en noordwesten af en toe tevoorschijn. In het noordoosten blijft het ook vanmiddag grijs en nevelig. Het blijft droog en de maximumtemperatuur loopt uiteen van 1°C lokaal in het oosten tot ca. 4°C in het zuidwesten. De zuidoostenwind is zwak tot matig.

winterweer zit er voorlopig nog niet in

Komende nacht zijn er brede opklaringen en is het aanvankelijk droog. In het noordoosten is het eerst nog bewolkt en mogelijk ook nevelig. In de tweede helft van de nacht neemt de bewolking in het zuidwesten toe en tegen de ochtend kan er in Zeeland lichte regen vallen. Het gaat op de meeste plaatsen 1 à 2 graden vriezen. De zuidoostenwind wordt matig, aan de kust af en toe krachtig.

Morgenochtend raakt het overal bewolkt, het laatst in het noordoosten. De regen breidt zich van het zuidwesten uit langzaam verder over het land uit, in het uiterste noordoosten blijft het tot ver in de middag droog. De maximumtemperatuur ligt rond 3°C. De zuidoostenwind is matig, aan zee vrij krachtig.

Vooruitzichten
In het weekeinde bewolkt en af en toe regen en geleidelijk oplopende temperaturen. Na het weekeinde beduidend zachter en vooral op maandag perioden met regen en mogelijk veel wind.

Vooruitzichten lange termijn
donderdag 17 december tot en met donderdag 24 december
Aanvankelijk grote kans (ca. 80%) op een zacht licht wisselvallig weertype met af en toe regen. Op de langere termijn neemt de kans op een kouder weertype geleidelijk iets toe.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn