Thursday 21 October
Weerman Jannes Wiersema

12 december 2020 door Jannes Wiersema

Bewolkt met wat lichte motregen.

Vandaag is het bewolkt en nevelig met van tijd tot tijd wat lichte (mot)regen. In het westen en midden komt bovendien op veel plaatsen mist voor en de komende uren kan de mist zich nog iets verder uitbreiden. Lokaal kan de mist vandaag hardnekkig zijn. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 6°C in het noordoosten tot lokaal 10°C in Zeeland. De wind is zwak tot matig, in het noorden en midden uit oost tot zuidoost, in het zuiden uit zuid tot zuidwest. In de loop van de dag draait de wind op steeds meer plaatsen, met uitzondering van het noordoosten en oosten, naar zuidwest.

Gisteren was het in No Groningen tot ver in de middag mooi weer

Komende nacht is het overwegend bewolkt met af en toe motregen. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 6°C in het zuidwesten tot ca. 2°C in het noordoosten. De zuidwestelijke wind is zwak, aan de westkust matig.

Morgen is het in de noordoostelijke helft bewolkt met af en toe motregen. Van het zuidwesten uit klaart het op, maar in de middag neemt de hoge bewolking toe. In de avond valt vooral in het westen en zuidwesten af en toe regen. De maxima liggen rond 7°C. De wind draait van zuidwest naar zuid en is zwak tot matig, aan de westkust later vrij krachtig, in de avond krachtig.

Vooruitzichten
Zacht en aanvankelijk wisselvallig met maximumtemperaturen rond 10°C.

Vooruitzichten lange termijn
zaterdag 19 december tot en met zaterdag 26 december
Grote kans (ca. 80%) op het aanhouden van het zachte weertype, geleidelijk ook iets wisselvaliger.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn