Tuesday 23 July
Weerman Jannes Wiersema

13 december 2020 door Jannes Wiersema

Vooral in het noordoosten eerst mist, geleidelijk vanuit het ZW enkele opklaringen.

Op de meeste plaatsen is het bewolkt met in het noorden en oosten valt nog plaatselijk (mot)regen. In het noordoosten is het eerst mist en dichte mist. De mist lost geleidelijk op, maar in het uiterste noordoosten waarschijnlijk pas vanmiddag. Van het zuidwesten volgen enkele opklaringen, maar vanmiddag wordt de bewolking weer dikker en in de avond valt vooral in het westen en zuiden af en toe regen. De maxima liggen rond 7°C. De wind draait van zuidwest naar zuid en is zwak tot matig, aan de westkust later vrij krachtig, in de avond krachtig.

De donkere dagen voor de kerst

Komende nacht wordt het overal bewolkt en (mot)regent het van tijd tot tijd. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 4°C in het noordoosten tot 8°C in het zuiden. De zuidelijke wind is matig, in de kustgebieden vrij krachtig tot krachtig.

Morgen begint de dag met veel bewolking met af en toe regen of motregen. In de loop van de dag komen er van het noordwesten uit enkele opklaringen en wordt het op de meeste plaatsen droog, behalve in het zuidoosten. De middagtemperatuur komt uit rond 11°C. De wind blijft zuidelijk en is matig, in de kustgebieden vrij krachtig tot krachtig 4 – 6 Bft.

Vooruitzichten
Zacht, aanvankelijk meest droog, later iets wisselvallig met maximumtemperaturen rond 10°C.

Vooruitzichten lange termijn
zondag 20 december tot en met zondag 27 december
Grote kans (ca. 80%) op het aanhouden van het zachte iets wisselvalliger weertype.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn