Sunday 28 November
Weerman Jannes Wiersema

14 december 2020 door Jannes Wiersema

Bewolkt en af en toe (mot)regen, in de middag soms wat zon.

Het is vandaag meest bewolkt met eerst af en toe regen of motregen. In de loop van de dag wordt het op de meeste plaatsen droog en kan van het westen uit de zon plaatselijk even doorbreken. In de avond gaat het in het zuidoosten weer af en toe regenen. De middagtemperatuur komt uit rond 11°C. De wind is zuidelijk en matig, in de kustgebieden vrij krachtig tot krachtig.

Komende nacht is het bewolkt en vooral in de zuidelijke helft regent het van tijd tot tijd, het regengebied beweegt langzaam noordwaarts en tegen het einde van de nacht regent het vrijwel overal. De minimumtemperatuur komt omstreeks 8°C uit en de zuidelijke wind is zwak tot matig, langs de kust eerst nog af en toe vrij krachtig.

Morgen is het grijs en regent het in het hele land langdurig. Later in de middag en in de avond wordt het van het zuidwesten uit droog en komen er opklaringen. De maximumtemperatuur bedraagt circa 10°C. De zwak tot matige wind is eerst zuidelijk en draait in de middag wind naar zuidwest.

Vooruitzichten
Zacht, woensdag en vrijdag meest droog, de overige dagen licht wisselvallig. Maximumtemperaturen rond 10°C, minima rond 5°C.

Vooruitzichten lange termijn
maandag 21 december tot en met maandag 28 december
Aanvankelijk een grote kans (ca. 70%) op het aanhouden van het zachte en (licht) wisselvallige weertype. Later in de periode geleidelijk meer normale temperaturen en iets minder wisselvallig.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn