Wednesday 24 July
Weerman Jannes Wiersema

15 december 2020 door Jannes Wiersema

Bewolkt en perioden met regen. In de middag geleidelijk droog.

Vanochtend is het aanvankelijk bewolkt en met name eerst in het ZO regenachtig,later ook elders. Aan het einde van de ochtend en in de middag wordt het van het westen uit droog en komt in de westelijke helft de zon nog even tevoorschijn. In het oosten blijft het lang bewolkt en wordt het pas halverwege de middag droog. In de avond klaart het op veel plaatsen breed op en vooral in het oosten kan mist ontstaan. De maximumtemperatuur bedraagt circa 10°C. De zwakke tot matige wind is eerst zuidelijk en draait in de middag naar zuidwest.

Het EMCWF komt met de nieuwe lange termijn verwachting met mogelijk na de kerst aanzienlijk kouder weer op de proppen, afwachten.

Komende nacht zijn er brede opklaringen en kan er op meer plaatsen nevel of mist voorkomen. Het koelt af naar 4°C bij een zwakke tot matige zuidenwind.

Morgenochtend is het bewolkt en mogelijk mistig. In de loop van de ochtend en middag breekt de zon van het zuiden uit door. In het noorden blijft het mogelijk lang bewolkt en nevelig. Het blijft droog en de middagtemperaturen lopen uiteen van 7°C in het noorden tot lokaal 11°C in het zuiden. Onder bewolking blijft de temperatuur echter steken bij een graad of 5. De wind draait naar zuidoost en wordt matig, langs de kust mogelijk vrij krachtig.

Vooruitzichten
Overheersend droge momenten met af en toe zon. Volgende week waarschijnlijk wisselvalliger. Het is zacht voor de tijd van het jaar met maximumtemperaturen rond 10°C, minima rond 5°C.

Vooruitzichten lange termijn
dinsdag 22 december tot en met dinsdag 29 december
Eerst wisselvallig en zacht, later in de periode geleidelijk minder zacht en iets minder wisselvallig. Tijdens het kerstweekeinde meest waarschijnlijk temperaturen rond de normale waarden (Overdag 6°C, ’s nachts 1°C) en circa 50% kans op neerslag. De kans op een witte kerst is voorlopig erg klein.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn