Friday 29 September
Weerman Jannes Wiersema

16 december 2020 door Jannes Wiersema

Vanochtend eerst mist, in de middag vanuit het oosten zon?

De dag begint op veel plaatsen met (dichte) mist die vooral in het zuiden en westen verkeersbelemmerend kan zijn. In de loop van de ochtend komt de zon van het oosten uit op steeds meer plaatsen tevoorschijn. In de middag breiden de opklaringen zich verder over het land uit. In het westen en noorden kan het echter lang bewolkt blijven. Het blijft droog en de maximumtemperaturen lopen uiteen van 8°C in het noorden tot lokaal 11°C in het zuiden. De wind draait naar zuidoost en wordt matig, langs de kust mogelijk vrij krachtig 3 – 5 Bft.

De donkere dagen voor de kerst

In de nacht neemt van het westen uit de bewolking toe en trekt een gebied met regen van west naar oost over het land. De minimumtemperatuur ligt rond 7°C. De zuid- tot zuidwestenwind is matig, langs de kust en op het IJsselmeer soms vrij krachtig 3 – 5 Bft.

Morgenochtend trekt de regen naar het oosten weg en klaart het van het westen uit op. De rest van de dag wisselen zon en stapelwolken elkaar af en komt er een enkele bui voor. De maximumtemperatuur bedraagt ca. 10°C. De zuid- tot zuidwestenwind is matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig, soms krachtig 4 – 6 Bft.

Vooruitzichten
Overheersend droge momenten met af en toe zon. Volgende week waarschijnlijk wisselvalliger. Het is zacht voor de tijd van het jaar met maximumtemperaturen rond 10°C, minima rond 5°C.

Vooruitzichten lange termijn
woensdag 23 december tot en met woensdag 30 december
Geleidelijk minder zacht en iets minder wisselvallig. Tijdens het kerstweekeinde meest waarschijnlijk temperaturen rond de normale waarden (Overdag 6°C, ’s nachts 1°C) en circa 40% kans op neerslag. De kans op een witte kerst is voorlopig klein.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn