Monday 18 October
Weerman Jannes Wiersema

19 december 2020 door Jannes Wiersema

Toenemende bewolking, vanmiddag wat regen.

We beginnende dag begint in het midden en oosten met brede opklaringen en straks de zon. In de loop van de ochtend neemt de bewolking van het westen uit echter toe en vanmiddag trekt een in activiteit afnemende regenzone van west naar oost over het land. Daarachter klaart het op en is in de kustgebieden een bui mogelijk. Met middagtemperaturen tussen 9°C op de Wadden en 12°C in het zuidoosten is het zacht voor de tijd van het jaar. De wind draait van zuid tot zuidoost naar zuid tot zuidwest en is matig, aan zee vrij krachtig tot krachtig 4 – 6 Bft.

Gisteren begon de dag met mooie ochtend rood

Komende nacht zijn er brede opklaringen. In de kustgebieden is er kans op een enkele bui. De zuidenwind is matig, aan zee (vrij) krachtig 4 – 5 Bft en met een minimumtemperatuur van 7°C.

Morgen zijn er enkele wolkenvelden de zon komt geregeld tevoorschijn. Met name in het westen is er kans op een bui. De middagtemperatuur ligt rond 10°C. De zuidwestenwind is matig, aan zee vrij krachtig tot krachtig 4 – 6 Bft.

Vooruitzichten
Onbestendig en de eerste dagen (zeer) zacht. Vanaf donderdag lagere temperaturen.

Vooruitzichten lange termijn
zaterdag 26 december tot en met zaterdag 02 januari
Grote kans (60-70%) op een voortzetting van het wisselvallige weertype met maximumtemperaturen rond of iets onder het langjarig gemiddelde. Kleine kans (20-30%) op een droger en kouder weertype.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn