Monday 18 October
Weerman Jannes Wiersema

20 december 2020 door Jannes Wiersema

Vandaag geregeld zon, in het westen kans op een bui.

We beginnen de dag met wolkenvelden, die in het oosten het dikst zijn. Van het westen uit breekt de zon geregeld door en landinwaarts blijft het tot ver in de middag vrijwel overal droog. In de kustgebieden is er kans op een bui, later in de middag en vanavond is er ook een enkele bui in het binnenland mogelijk. De middagtemperatuur ligt rond 11°C. De wind draait van zuid naar zuidwest en is matig, aan zee vrij krachtig tot krachtig 3 – 6 Bft.

Gisteren een prachtige dag in het No van Groningen die ook mooi begon

Komende nacht klaart het flink op, maar in het kustgebied is er nog steeds kans op een enkele bui. Van het zuidwesten uit drijft er in de loop van de nacht hoge bewolking binnen. De minimumtemperatuur ligt rond 4°C. De wind draait naar het zuiden en is overwegend matig, aan de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig 3 – 5 Bft.

Morgenochtend wordt de bewolking van het zuidwesten uit snel dikker en gaat het regenen. In het noordoosten is het in de ochtend nog droog. Het regengebied breidt zich in de middag snel over de rest van het land uit. Ook in de avond valt er nog van tijd tot tijd regen of motregen. De maximumtemperatuur wordt pas in de avond bereikt en ligt rond 12°C. De zuid- tot zuidoostenwind is matig, aan de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig. In de loop van de middag en avond draait de wind naar zuidwest en neemt toe naar matig tot vrij krachtig, aan de kust en op het IJsselmeer wordt de wind krachtig tot hard, 6-7 Bft.

Vooruitzichten
Onbestendig en de eerste dagen (zeer) zacht. Vanaf donderdag lagere temperaturen en tijdens de kerstdagen afnemende neerslagkansen.

Vooruitzichten lange termijn
zondag 27 december tot en met zondag 03 januari
Grote kans (70-80%) op een terugkeer van het wisselvallige weertype met maximumtemperaturen rond of iets onder het langjarig gemiddelde. Kleine kans (20-30%) op een droger en kouder weertype.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn