Monday 24 June
Weerman Jannes Wiersema

21 december 2020 door Jannes Wiersema

No nog opklaringen, verder vanuit het zuidwesten uit regen en later vrij veel wind.

Vanochtend wordt de bewolking van het zuidwesten uit snel dikker en gaat het regenen. In het noorden en oosten blijft het dan nog droog met eerst nog een enkele opklaring. Het regengebied breidt zich in de middag snel over de rest van het land uit. Ook vanavond valt er nog van tijd tot tijd regen of motregen. De maximumtemperatuur wordt pas in de avond bereikt en ligt rond 12°C. De zuid- tot zuidoostenwind is matig, aan de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig. In de loop van de middag en avond draait de wind naar zuidwest en neemt toe naar matig tot vrij krachtig, aan de kust en op het IJsselmeer naar krachtig tot hard, 6-7 Bft.

Gisteren een meest bewolkte dag maar begin middag wat opklaringen

Komende nacht regent het op veel plaatsen van tijd tot tijd. In de zuidelijke helft koelt het nauwelijks af en ligt de minimumtemperatuur rond 11°C, in het noorden daalt de temperatuur naar ongeveer 7°C. In de noordelijke helft draait de wind naar west tot noordwest en wordt zwak tot matig. In de zuidelijke helft blijft de wind uit een zuidwestelijke richting waaien en is daar matig tot vrij krachtig, aan de zuidwestkust krachtig en mogelijk hard.

Morgen wordt het in het noorden meest droog maar blijft het wel overwegend bewolkt terwijl het in de zuidelijke helft van tijd tot tijd blijft regenen. In de avond breidt de regen zich uit naar het noorden. De middagtemperatuur loopt uiteen van 8°C in het noorden tot 13°C in het zuiden. In de noordelijke helft staat een zwakke wind uit uiteenlopende richtingen. In de zuidelijke helft staat een matige zuidwestenwind, aan zee is de wind tot in de middag nog vrij krachtig, in de avond wordt de wind daar zwak tot matig.

Vooruitzichten
Tot en met woensdag (zeer) zacht en veel regen. Vanaf donderdag lagere temperaturen, tijdens de kerstdagen tijdelijk droger.

Vooruitzichten lange termijn
maandag 28 december tot en met maandag 04 januari
Vrij grote kans (rond 60%) op een wisselvallig weertype met maximumtemperaturen rond of iets onder het langjarig gemiddelde. Ca. 40% kans op een overwegend droog en koud weertype.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn