Tuesday 25 June
Weerman Jannes Wiersema

25 december 2020 door Jannes Wiersema

Vooral in de kustprovincies een enkele bui, maar ook van tijd tot tijd zon.

Vandaag zijn er perioden met zon en komen er verspreid over het land enkele kortdurende buien voor, in het westen soms met hagel. De droge perioden zullen overheersen. In de avond wordt het vrijwel overal droog. De maximumtemperatuur komt uit rond 6°C, in de avond daalt de temperatuur landinwaarts snel tot 0 tot -2°C, plaatselijk kan het glad worden. Aan de kust blijft het enkele graden boven nul. De noordwestelijke wind is matig, langs de kust (vrij) krachtig, 5-6 Bft.

1ste Kerstdag 2009 een witte Kerst

Komende nacht zijn er wolkenvelden en opklaringen, op de meeste plaatsen blijft het droog. De minimumtemperatuur loopt uiteen tussen 4°C langs de kust en -1°C in het oosten. De zuidwestelijke wind is zwak, later toenemend naar matig, langs de kust naar vrij krachtig.

Tweede kerstdag neemt ’s ochtends de bewolking toe en vooral in het westen valt lichte regen. In het zuidoosten kan eerst de zon nog even schijnen. In de loop van de dag gaat er op steeds meer plaatsen regen en motregen vallen. De maximumtemperatuur ligt tussen 4°C in het zuidoosten tot 8°C in het noordwesten. De zuidwestelijke wind neemt gedurende de dag flink in kracht toe, in de avond wordt de wind vrij krachtig boven land en hard tot stormachtig langs de kust, 7-8 Bft. In het noordwestelijk kustgebied kunnen dan zware windstoten rond 80 km/uur optreden.

Vooruitzichten
Met name zondagochtend en -middag veel regen (10-30 mm) en grote kans op zware windstoten, langs de noordwestkust vooralsnog 30% kans op zeer zware windstoten (100-120 km/uur). Na zondag geleidelijk afnemende kans op neerslag (30-40%) en temperaturen rond normaal.

Vooruitzichten lange termijn
vrijdag 01 januari tot en met vrijdag 08 januari
De kans op een wisselvallig weertype is ca. 30%. De kans op maximumtemperaturen die enkele graden onder het langjarig gemiddelde liggen neemt geleidelijk toe naar ca. 80% aan het einde van de periode.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn