Friday 12 July
Weerman Jannes Wiersema

26 december 2020 door Jannes Wiersema

Toenemende bewolking en af en toe (mot)regen.

Vanochtend is er vrij veel bewolking en gaat het van het westen uit geleidelijk motregenen. In het zuidoosten kan eerst de zon nog even schijnen. In de loop van de dag breidt de bewolking en de motregen zich geleidelijk uit over de rest van het land. De maximumtemperatuur ligt tussen 4°C in het zuidoosten tot 9°C in het uiterste noordwesten. De zuid- tot zuidwestenwind neemt gedurende de dag in kracht toe. In de avond wordt de wind vrij krachtig tot krachtig boven land, 5-6 Bft en hard tot stormachtig langs de kust, 7-8 Bft. In het noordwestelijk kustgebied kunnen aan het einde van de avond al zware windstoten voorkomen tot ca. 80 km/uur.

1ste Kerstdag was het mooi weer, in de ochtend nog wel wat buitjes

Komende nacht is het bewolkt met af en toe regen. De minimumtemperatuur ligt rond 4°C. De wind neemt verder toe, landinwaarts naar krachtig, aan de kust naar stormachtig tot storm, 8-9 Bft. Er komen in de kustprovincies zware windstoten voor tot ca. 80 km/uur, langs de kust tot ca. 90 km/uur, langs de noordwestkust tot ca. 100 km/uur.

Morgen is het bewolkt en zijn er flinke perioden met regen. Vooral in het westen valt veel regen, 20-30 mm. In de avond wordt het van het westen uit op steeds meer plaatsen droog, in het westen klaart het mogelijk wat op. De maximumtemperatuur ligt rond 6°C. De zuid- tot zuidwestenwind is krachtig, in de kustprovincies hard, 7 Bft, aan de kust stormachtig, 8Bft. Langs de noordwestkust kan er in de ochtend enige tijd een zuid- tot zuidwesterstorm staan, 9 Bft. Er komen boven land zware windstoten tot ca. 80 km/uur, in de kustprovincies tot circa 90 km/uur, aan de kust tot 100 km uur, langs de noordwestkust tot ca. 110 km/u. Vanaf halverwege de middag neemt de wind van het westen uit snel af naar matig, 3-4 Bft.

Vooruitzichten
Van tijd tot tijd een enkele bui, dagelijks ca. 30-40% kans op neerslag bij temperaturen rond normaal.

Vooruitzichten lange termijn
zaterdag 02 januari tot en met zaterdag 09 januari
De kans op een wisselvallig weertype is 20-30%. De kans op maximumtemperaturen die enkele graden onder het langjarig gemiddelde liggen neemt geleidelijk toe naar ca. 80% in de loop van de periode.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn