Friday 12 July
Weerman Jannes Wiersema

28 december 2020 door Jannes Wiersema

Wolkenvelden met soms wat zon en meest droog.

Er is op de meeste plaatsen veel bewolking aanwezig en het blijft tot in de middag op de meeste plaatsen droog. In het noordwesten komt eerst nog zeer lokaal mist voor en in Limburg is bij temperaturen dichtbij het vriespunt zeer lokale gladheid niet uitgesloten. Met name in het oosten en zuidoosten kan de zon hier en daar schijnen. In het zuiden en zuidoosten kan het in de loop van de middag en avond af en toe gaan regenen. De maximumtemperatuur ligt rond 4°C. De wind is zwak tot matig uit zuid tot zuidoost.

Gisteren was het een onstuimige dag met zeer zware windstoten

Komende nacht zijn er wolkenvelden, in opklaringen ontstaat mist. In het oosten valt mogelijk af en toe regen of natte sneeuw. De minima liggen op veel plaatsen iets boven het vriespunt, in opklaringen kan het plaatselijk licht vriezen. De wind is zwak en komt uit uiteenlopende richtingen.

Morgen overheerst de bewolking en zijn er vooral in de kustprovincies enkele buien. De maxima lopen uiteen van 3°C in het zuidoosten tot 7°C aan de kust. De wind is matig, aan de kust later mogelijk vrij krachtig, uit zuidwestelijke richtingen.

Vooruitzichten
Aanvankelijk nog af en toe regen of buien bij temperaturen rond normaal. Daarna een geleidelijke overgang naar een rustig en vrij koud weertype met af en toe zon en in de nachten vaak lichte vorst.

Vooruitzichten lange termijn
maandag 04 januari tot en met maandag 11 januari
De kans op een (vrij) koud weertype is groot, zo’n 70-80%. De dagelijkse neerslagkans neemt toe naar 30-40%. Eventuele neerslag kan daarbij in de vorm van (natte) sneeuw vallen.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn