Tuesday 23 July
Weerman Jannes Wiersema

29 december 2020 door Jannes Wiersema

Af en toe regen in Groningen ook eerst nog wat natte sneeuw.

Vandaag overheerst de bewolking en valt er vooral in het noorden en midden af en toe regen. Met name in het noorden en noordoosten viel de regen aanvankelijk, tijdelijk in natte sneeuw. Langs de kust zijn er enkele buien die in de middag en avond verder het land op trekken. Bij buien is vooral langs de kust kans op hagel of een klap onweer, in de Limburgse heuvels zou, later vandaag, bij een bui natte sneeuw kunnen voorkomen. De maxima lopen uiteen van 3°C in het zuidoosten tot 7°C aan de kust. De zuidwestenwind is matig, in het noorden eerst nog zwak en veranderlijk. Geleidelijk neemt de wind aan de kust toe vrij krachtig.

Vanochtend sneeuw in de omgeving Delfzijl/Appingedam van 1-2 cm

Komende nacht trekken er een aantal buien van west naar oost over het land. Langs de kust is er kans op hagel en onweer. In het zuidoosten zijn er opklaringen, blijft het grotendeels droog en is er kans op gladheid door bevriezing van natte weggedeelten. De wind is matig van kracht, zuidwest boven land en west tot noordwest langs de kust. De minimumtemperatuur varieert van 5°C langs de kust tot -1°C in het zuidoosten.

Morgen is het half tot zwaar bewolkt met enkele buien, soms met hagel en ook een klap onweer is niet geheel uitgesloten. In de avond dooft de buiigheid geleidelijk uit en klaart het op. De middagtemperatuur komt uit tussen 4 en 7°C bij een matige, langs de kust vrij krachtige, (zuid)westenwind..

Vooruitzichten
Rustig en vrij koud winterweer. Van tijd tot tijd wat regen, soms ook (natte) sneeuw. Vooral zaterdag ook af en toe zon.

Vooruitzichten lange termijn
dinsdag 05 januari tot en met dinsdag 12 januari
Waarschijnlijk weinig verandering.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn