Friday 12 July
Weerman Jannes Wiersema

31 december 2020 door Jannes Wiersema

Vooral in het zuidoosten (mot)regen, elders ook opklaringen met name in het NNW.

Vandaag is het overwegend bewolkt. In het noordwestelijk kustgebied komt een enkele bui voor. Lokaal kan het daar ook even opklaren en is lokale gladheid de eerste uren niet geheel uitgesloten. Vooral in het zuidoosten valt van tijd tot tijd regen of motregen. Met name in Limburg is er geleidelijk een kans op wat natte sneeuw. Vanmiddag beperkt de neerslag zich steeds meer tot Limburg. De middagtemperatuur loopt uiteen van 5°C aan zee tot ca. 2°C in het zuidoosten. De wind is zwak tot matig, eerst zuidelijk, later uit uiteenlopende richtingen.

Vandaag de laatse dag van een bijzondere jaar. Bij deze wens ik alle lezers een mooie jaarwisseling en een goed en gezond 2021

Oudejaarsavond en nieuwjaarsnacht komen er in het noorden opklaringen voor en daar is nog een enkele bui mogelijk. In opklaringsgebieden kan (dichte) mist ontstaan. In het zuidoosten blijft het overwegend bewolkt met eerst nog mogelijk lichte regen en in de Limburgse heuvels mogelijk (natte) sneeuw. Daar kan het mogelijk wit worden met kans op gladheid. De minimumtemperatuur ligt rond het vriespunt, waardoor er plaatselijk ook gladheid kan ontstaan door bevriezing. Er staat een zwakke wind uit uiteenlopende richtingen.

Nieuwjaarsdag is het half tot zwaar bewolkt met eerst nog plaatselijk mist. Hier en daar kan er een lichte bui voorkomen en de middagtemperatuur ligt tussen de 6°C vlak aan zee en 3°C in het zuidoosten. De zwakke tot matige wind wordt zuidwestelijk.

Vooruitzichten
Rustig en vrij koud winterweer. Vanaf begin komende week toenemende kans op neerslag, mogelijk ook (natte) sneeuw.

Vooruitzichten lange termijn
donderdag 07 januari tot en met donderdag 14 januari
Aanvankelijk weinig verandering. Aan het einde van de periode loopt de temperatuur waarschijnlijk langzaam op.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn