Tuesday 23 July
Weerman Jannes Wiersema

03 januari 2021 door Jannes Wiersema

Bewolkt met later vanuit het Oosten af en toe regen, vooral in het zuidoosten ook kans op natte sneeuw.

De ochtend begint met veel bewolking en op veel plaatsen is het nevelig. Vanochtend is het vrijwel overal droog en is de zon in het noorden mogelijk nog heel even te zien. Vanaf de middag trekt van het zuidoosten uit een gebied met bewolking en regen over het zuiden en midden van het land. Vooral in het zuidoosten valt de neerslag deels als natte sneeuw. In de Limburgse heuvels kan de sneeuw mogelijk tijdelijk blijven liggen en dan zou het daar glad kunnen worden. De middagtemperaturen liggen rond 4°C. De noordoostenwind neemt toe naar matig, aan zee en op het IJsselmeer naar vrij krachtig, in het Waddengebied naar krachtig tot hard, 6-7 Bft.

Het was soms gisteren wel even mooie met korte brede opklaringen.

In de avond en nacht blijft het bewolkt met af en toe lichte (mot)regen. Vooral in het zuidoosten blijft de kans op natte sneeuw aanwezig, maar gladheid wordt niet verwacht. Alleen de Limburgse heuvels maken hier een kleine kans op. De minimumtemperatuur loopt uiteen van +1°C in het zuidoosten tot +4°C in het noordwesten en er staat een matig noordoostenwind. Langs de kust is de wind krachtig tot hard, 6-7 Bft.

Morgen verandert er weinig in het weerbeeld. Het is bewolkt en van tijd tot tijd valt er lichte (mot)regen, soms kan er natte sneeuw voorkomen, vooral in het zuidoosten. De maximumtemperatuur komt uit rond 3°C en de noordoostenwind blijft stevig doorstaan waardoor het voor het gevoel kouder is. Boven land is de wind matig, langs de kust krachtig, 6 Bft.

De rest van de werkweek is het overwegend bewolkt met soms wat lichte regen en vooral in het zuidoosten ook natte sneeuw. Veel neerslag wordt er niet verwacht. In de middag ligt de temperatuur tussen 2 en 4 graden, in de nacht ligt de temperatuur rond het vriespunt. Voor de schaatsliefhebbers is er op dit moment nog geen enkel uitzicht op een serieuze vorstperiode.

Vooruitzichten lange termijn
zondag 10 januari tot en met zondag 17 januari
De maximumtemperaturen liggen tot en met halverwege volgende week waarschijnlijk (rond 60% kans) rond of onder het langjarig gemiddelde, daarna gaan de temperaturen naar meer normale waarden (60-70% kans hierop). De dagelijkse neerslagkans ligt rond 50%.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn