Thursday 18 July
Weerman Jannes Wiersema

06 januari 2021 door Jannes Wiersema

Veel bewolking met later vanmiddag van het noordoosten uit regen of natte sneeuw.

Vanochtend is het op de meeste plaatsen droog maar wel overwegend bewolkt. In het noordelijk kustgebied kan een bui van zee binnendrijven. In het zuidoosten valt er af en toe (mot)regen of natte sneeuw. Vanmiddag wordt de bewolking van het noordoosten uit dikker en tegen het einde van de middag kan er in het noordoosten wat lichte regen of natte sneeuw vallen. De maximumtemperatuur ligt rond 3°C. De wind is aanvankelijk noord tot noordoost en matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig. In de loop van de dag draait de wind naar noord tot noordwest.

Gisteren de zoveelste grauwe druilerige dag

Vanavond en in de komende nacht breidt de neerslag zich geleidelijk over de rest van het land uit. In de oostelijke helft kan dan op steeds meer plaatsen (natte) sneeuw vallen en in het oosten en zuidoosten zou het plaatselijk even wit kunnen worden. De kans daarop is het grootst in de Limburgse heuvels. De minima liggen rond 2°C, in (natte) sneeuw net boven het vriespunt. De west- tot noordwestenwind is meest zwak tot matig.

Morgen overdag verandert er weinig, al gaat de neerslag in de loop van de middag op de meeste plaatsen weer over in regen. De middagtemperaturen lopen uiteen van 1°C in het oosten tot 5°C langs de westkust. De noordwestenwind is zwak tot matig, in het zuidwestelijk kustgebied vrij krachtig.

Vooruitzichten
Kouder dan het langjarig gemiddelde, met in de nachten overwegend lichte vorst. De neerslagkansen zijn met name in het weekend klein en af en toe schijnt de zon. Na het weekend lopen de temperaturen op en nemen de neerslagkansen flink toe.

Vooruitzichten lange termijn
woensdag 13 januari tot en met woensdag 20 januari
Wisselvallig en maxima veelal tussen 5 en 10°C. De kans op vorst in de nachten is slechts 20%.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn