Thursday 18 July
Weerman Jannes Wiersema

10 januari 2021 door Jannes Wiersema

Toenemende bewolking, af en toe (mot)regen

Wolkenvelden en opklaringen wisselen elkaar af en in het zuiden komt lokaal mist voor. De temperatuur ligt de eerste uren in een groot deel van het land nog onder nul waardoor het lokaal glad kan zijn. In de loop van de ochtend lost de mist op en schijnt de zon nog hier en daar. Van het noordwesten uit neemt de bewolking echter overal toe. Later in de ochtend volgt er in het noordelijk kustgebied af en toe regen of motregen. Vanmiddag en vanavond trekt de zone met af en toe (mot)regen naar het midden en zuiden. In het zuidoosten kan de neerslag vanavond winters van karakter zijn. De middagtemperatuur varieert van circa 2°C in het zuidoosten tot 5°C in de kustprovincies. De zuidwestelijke wind is matig, vlak aan zee is de wind westelijk en af en toe vrij krachtig.

Een winterse plaatje van gisterochtend

Vanavond en komende nacht is het grotendeels bewolkt. Alleen in het noorden komen mogelijk enkele opklaringen voor waarin vrij gemakkelijk mist kan ontstaan. Verder valt uit de bewolking af en toe (mot)regen. De zuidwestenwind is matig, aan zee toenemend naar vrij krachtig. De minimumtemperatuur varieert van -1°C in het zuidoosten tot 4°C langs de kust.

Morgen blijft de bewolking overheersen met daarbij ook af en toe lichte (mot)regen. In de middag zou de zon in het westen nog even kunnen schijnen. De zuidwestenwind neemt iets toe, boven land matig, in de noordelijke helft matig tot vrij krachtig en vlak aan zee krachtig. De middagtemperatuur loopt uiteen van 3°C in het zuidoosten tot 7°C in het westen van het land.

Vooruitzichten
Overwegend bewolkt en af en toe regen. De temperatuur ligt aanvankelijk rond normaal, later in de periode dalen de temperaturen en is er kans op lichte vorst in de nacht.

Vooruitzichten lange termijn
zondag 17 januari tot en met zondag 24 januari
Een grote kans op vrij koud weer (50-70%) met lichte, mogelijk matige vorst in de nacht. De dagelijkse neerslagkans ligt rond 40%.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn