Friday 29 September
Weerman Jannes Wiersema

11 januari 2021 door Jannes Wiersema

Bewolkt en af en toe (mot)regen.

Vandaag overheerst de bewolking en valt er met name in het noorden van het land af en toe lichte (mot)regen. De middagtemperatuur loopt uiteen van 3°C in het zuidoosten tot 7°C in het westen. In de Limburgse heuvels is in de eerste uren van de ochtend nog sprake van temperaturen rond of iets onder nul en kan het lokaal nog glad zijn. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtig.

Op de zondag nog een mooie start vd dag

In de avond en nacht naar dinsdag is het bewolkt en gaat het in het gehele land regenen. In de loop van de nacht stroomt geleidelijk zachtere lucht het land binnen en loopt de temperatuur op naar waarden tussen 5°C in het zuidoosten en 7°C in het westen. De west tot zuidwestenwind neemt toe naar vrij krachtig boven land en krachtig tot hard aan zee en op het IJsselmeer. In het noordelijk kustgebied ruimt de wind later in de nacht naar een noordelijke richting en neemt dan in kracht af.

Morgen trekt de regenzone zuidwaarts weg en breiden opklaringen zich van het noorden uit over het land. In Limburg blijft het echter nog tot laat in de middag bewolkt en regenachtig. In de middag kan in het noorden een bui van zee binnendrijven. De middagtemperatuur ligt tussen 5°C in het noorden en 7°C in het zuiden. De wind draait overal naar noordwest en is matig, aan zee vrij krachtig en in het noordelijk kustgebied krachtig.

Vooruitzichten
Wolkenvelden en soms zon. De temperatuur vertoont een dalende tendens waarbij er in de nacht sprake is van lichte, in het oosten mogelijk matige vorst. Later in de periode neemt de neerslagkans weer toe.

Vooruitzichten lange termijn
maandag 18 januari tot en met maandag 25 januari
De kans op een overgang naar een zachter en wisselvalliger weertype is 50-60%.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn