Monday 18 October
Weerman Jannes Wiersema

17 januari 2021 door Jannes Wiersema

Bewolkt en af en toe regen in het No ook nog sneeuw, eerst nog plaatselijk glad.

Vanochtend is het bewolkt en valt er met name in het oosten nog af en toe regen, in het uiterste noordoosten eerst nog sneeuw. Vooral in de oostelijke helft van het land kan het vanochtend nog glad zijn a.g.v. de sneeuwresten, bevriezing van natte weggedeeltes en lokaal ijzel. In de middag kan van het westen uit af en toe de zon doorbreken, maar ook dan is een regenbui mogelijk. De temperatuur loopt overal verder op, in een groot deel van het land naar ca. 7°C. In het uiterste noordoosten wordt het waarschijnlijk niet warmer dan ca. 2°C. In de oostelijke helft van het land is de wind aanvankelijk nog zuidelijk en zwak tot matig. In het westen is de wind inmiddels gedraaid naar west tot noordwest en is aan de kust matig tot vrij krachtig. In de loop van de dag draait de wind overal naar west tot noordwest, in het noordoosten gebeurt dat pas in de avond.

Landelijke sneeuwdag met ca 2 cm

Komende nacht zijn er enkele opklaringen en blijft het op de meeste plaatsen droog. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 5°C vlak aan zee tot iets boven het vriespunt in het oosten van het land. De west- tot zuidwestenwind is zwak tot matig.

Morgen is er in het algemeen veel bewolking met af en toe een bui. De maximumtemperatuur ligt rond 6°C. De zuidwestelijke wind is matig, aan de kust vrij krachtig tot krachtig.

Vooruitzichten
Wisselvallig en zacht met van tijd tot tijd regen en vooral op donderdag veel wind. Aan het einde van de week wordt het minder zacht, maar de wisselvalligheid blijft.

Vooruitzichten lange termijn
zondag 24 januari tot en met zondag 31 januari
Vrij grote kans (ca. 70%) op een wisselvallig weertype met temperaturen rond of boven het langjarig gemiddelde. De kans op een kouder weertype met soms ook (natte) sneeuw bedraagt ca. 30%.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn