Wednesday 24 July
Weerman Jannes Wiersema

18 januari 2021 door Jannes Wiersema

Half tot zwaar bewokt en een enkele bui.

Wolkenvelden en opklaringen wisselen elkaar af en het is droog. M.u.v. het zuiden en westen kan het eerst lokaal glad zijn door bevriezing van natte weggedeelten. Vandaag overdag is er vrij veel bewolking en vooral in de middag komen er enkele lichte buien voor, met name in het noorden en oosten van het land. De maximumtemperatuur ligt rond 6°C. De zuidwestelijke wind is matig, aan de kust vrij krachtig tot krachtig 3 – 6 Bft.

Gisteren was het genieten met mooi pakje sneeuw in No Groningen

In de nacht naar dinsdag is het bewolkt en gaat het van het westen uit regenen. De minima lopen uiteen van 5°C aan de kust tot 2°C in het oosten. De zuid- tot zuidwestenwind is matig, in de kustgebieden en boven het IJsselmeer vrij krachtig en langs de westkust krachtig tot hard, 6-7 Bft.

Morgen is het bewolkt en regenachtig, in de middag zijn er vooral in het zuidwesten ook droge perioden. De maxima lopen uiteen van 10°C in het westen tot 7°C in het zuidoosten. De zuidwestenwind is matig, in de kustgebieden (vrij) krachtig en in de middag langs de westkust mogelijk hard, 7 Bft.

Vooruitzichten
Wisselvallig en zacht met van tijd tot tijd regen en vooral op donderdag veel wind. Aan het einde van de week wordt het minder zacht, maar de wisselvalligheid blijft.

Vooruitzichten lange termijn
maandag 25 januari tot en met maandag 01 februari
Vrij grote kans (ca. 70%) op een wisselvallig weertype met temperaturen rond of boven het langjarig gemiddelde. De kans op een kouder weertype met soms ook (natte) sneeuw bedraagt ca. 30%.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn