Sunday 24 October
Weerman Jannes Wiersema

22 januari 2021 door Jannes Wiersema

Af en toe zon en droog.

Vandaag zijn er perioden met zon en meest droog. In het uiterste oosten en in het zuidoosten blijft er meer bewolking aanwezig. Het blijft droog. De middagtemperatuur ligt rond 7°C. De zuidwestelijke wind is matig, aan de kust vrij krachtig en in het noordelijk kustgebied krachtig. In de loop van de avond wordt de wind zuidelijk, zwak tot matig.

Gisteren later op de dag mooie opklaringen

Komende nacht is het wisselend bewolkt en vooral later komt er een enkele bui voor met kans op natte sneeuw. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 3°C vlak aan zee tot iets onder het vriespunt in het oosten. De wind is zuidelijk, zwak tot matig.

Morgen is het half tot zwaar bewolkt. Vooral in de ochtend trekt een gebied met (buiige) regen over. Vooral in het noorden en oosten is er dan ook kans op wat (natte) sneeuw. In de middag valt plaatselijk nog wat regen of een lichte bui. In de loop van de avond neemt in het zuidoosten de kans op regen of natte sneeuw toe. De middagtemperatuur wordt ongeveer 5°C en de zuidwestelijke wind is zwak tot matig.

Vooruitzichten
Wisselvallig met van tijd tot tijd wat regen of een bui, met name in het oosten en zuiden soms kans op (natte) sneeuw. In de nacht en ochtend lichte vorst, vanaf woensdag waarschijnlijk hogere temperaturen.

Vooruitzichten lange termijn
vrijdag 29 januari tot en met vrijdag 05 februari
Wisselvallig met 60-70% kans op maxima boven het langjarig gemiddelde. De kans op een koud weertype aan het einde van de periode bedraagt 20%.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn